Waar staan wij voor?
Regitel is de Limburgse vereniging voor vraagstukken en initiatieven op het vlak van digitalisering. De vereniging beoogt de belangen van haar leden te behartigen en cross-sectorale samenwerking te bevorderen. Digitalisering treft de hele Limburgse samenleving, ongeacht in welke sector je werkzaam bent. Vandaar dat Regitel de afgelopen jaren samen met Provinciale- en regionale overheid, onderwijs en ondernemers inspanning heeft geleverd ter versterking van de ICT sector in Limburg.
De vereniging Regitel legt verbinding en spant zich in om samen met haar leden de noodzaak van het bewustzijn van de grote impact van digitalisering op de Limburgse samenleving bij bestuurders van Overheid, Onderwijs en Ondernemers onder de aandacht te brengen. Digitalisering van de Limburgse samenleving leidt tot verdere economische versterking.
Regitel is, mede op initiatief van LIOF, opgericht op 22 maart 1996. Regitel telt momenteel zo’n 50 organisaties met 60 personen als leden, met een grote variëteit in expertise op het gebied van digitalisering.
U kunt ze vinden op de leden pagina.

Wim
Cornelissen
Penningmeester

Sven
Kort
Voorzitter

Raymond Schönwetter
sectretaris
Maak kennis met onze huidige partners.
Nieuws
Topsectoren: Missies voor de toekomst
Hoe blijft de zorg betaalbaar en toegankelijk voor iedereen? Wat kunnen we doen tegen klimaatverandering? Hoe zetten we afval om in waardevolle grondstoffen? En hoe blijven we dreigingen tegen onze veiligheid voor? Dit zijn enkele vragen die de overheid in alle regio’s aan innovatieve ondernemers en kennisinstellingen stelt voor een toekomstbestendig Nederland.
Vijf centrale missies
Voor een klimaatbestendig, waterrobuust, duurzaam, gezond en veilig Nederland zijn zowel grote als kleine oplossingen nodig. Van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en sleuteltechnologieën tot praktische en menselijke oplossingen in design en gebruik. Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen werken samen aan het stimuleren van innovatie op vijf centrale missies: Energietransitie, Circulaire Economie, Landbouw-Water-Voedsel, Gezondheid & Zorg, Veiligheid.
Regitel neemt deel aan werkveldcommissie NVAO
Afgelopen week mocht Regitel als vertegenwoordiger van het werkveld aanwezig zijn bij de NVAO-visitatie voor de nieuwe Engelstalige bachelor Applied Data Science and Artificial Intelligence van Zuyd Hogeschool. Als voorzitter van Regitel, was het een unieke kans om het belang van deze opleiding voor onze regio te benadrukken.
We weten allemaal dat Limburg enorm zal profiteren van een frisse aanvoer van goed opgeleide data science en AI professionals. Tijdens de visitatie kon Regitel, samen met UWV Werkbedrijf, Brightlands Smart Services Campus & SphereIT dit punt goed overbrengen en het belang ervan voor de groei en innovatie van onze bedrijven en organisaties onderstrepen.
Hoewel Zuyd Hogeschool nog wacht op het officiële rapport, is Regitel trots te kunnen benoemen dat de werkveldvertegenwoordiging een sterke indruk heeft gemaakt op het panel van de NVAO.
Regitel kijkt uit naar de dag waarop we deze nieuwe lichting datawetenschappers en AI-specialisten mogen verwelkomen en aan de slag kan bij bedrijven in onze regio.
Walter Pijls per 1 januari 2024 CEO Brightlands Smart Services Campus
Walter Pijls, op dit moment Hoofd Innovatiemanagement voor Smart Service Concepts bij Ford Research and Advanced Engineering Europe in Aken (Duitsland), wordt de nieuwe Chief Executive Officer van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.
Hij volgt Astrid Boeijen op die 1 juli van dit jaar de overstap maakte naar de Brightlands Chemelot Campus. In zijn nieuwe rol als CEO van de Heerlense Brightlands campus zal hij onder andere verantwoordelijk zijn voor de verdere uitbouw van de campus in het nationale en internationale speelveld.
De Brightlands Smart Services Campus, opgericht in 2016, is een initiatief van de Provincie Limburg, APG, Universiteit Maastricht en de Open Universiteit met de Gemeente Heerlen en Zuyd Hogeschool als strategische partners. De Brightlands Smart Services Campus is onderdeel van Brightlands, een open innovatie community in Limburg met ruim 29.000 innovatieve ondernemers, onderzoekers en studenten. Elke dag werken zij vanuit 4 campussen verspreid over Limburg aan doorbraken op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering.
Call for Experts: Hackathon Brightlands Smart Services Campus
Op 24 november gaat de Brightlands Hack4SmartServices hackathon ‘Society of the Future’ van start.
Wij hebben een uitdaging voor jou. We zouden eerder VIER uitdagingen moeten zeggen! En we hebben JOUW hulp nodig om ze op te lossen. Omdat je ze anders, sneller, brutaler en met meer creativiteit bekijkt.
Hack4SmartServices brengt inventieve mensen samen die oplossingen bedenken voor complexe uitdagingen. Of je nu ontwikkelaar, jurist, student, marketeer of wie dan ook bent die van probleemoplossing en een beetje uitdaging houdt.
Brightlands verzoekt het Regitel netwerk om deel te nemen! Er zijn twee opties:
- Deelname met een team (Join the Brightlands Hack4SmartServices Hackathon)
- Bijdrageals coach (Brightlands Hack4SmartServices Hackathon – Call for coaches/experts)
Neem contact met Jordy Rijksen op en meld je aan!
Terugblik Regitel meets Düsseldorf Airport
Samen met het LIOF en de DHNK (DuitsNederlandse HandelsKamer) heeft Regitel op 28 september een productief en informatief event georganiseerd op uitnodiging van het LIOF & DNHK.
Jaarlijks vliegen miljarden passagiers met tientallen luchtvaartmaatschappijen naar honderden bestemmingen wereldwijd. Dat zijn een heleboel koffers en tassen. En data. Düsseldorf Airport nam ons mee in hun innovatieve, operationele en digitale processen waarmee luchthavens hun logistiek perfectioneren.

Na een presentatie rondom hun toepassingen van data en digitalisering ontvingen de leden van Regitel een exclusieve rondleiding over het terrein van Düsseldorf Airport en wierpen een blik achter de schermen. Leden, bedankt voor jullie deelname!
DTC introduceert cybersubsidie voor kleine bedrijven
DTC introduceert cybersubsidie voor kleine bedrijven
28 sep 2023
Er is een kloof ontstaan tussen de cyberdreigingen en de maatregelen die bedrijven nemen tegen deze cyberdreigingen. Kleine bedrijven nemen nog niet genoeg maatregelen, blijkt uit onderzoeken van hetDTCen hetCBS. Praktische voorlichting over cyberveiligheid helpt weliswaar, maar zet nog niet elke ondernemer aan tot actie. Zal het wegnemen van een financieel knelpunt kleinere ondernemers aanzetten tot het nemen van enkele cybersecuritymaatregelen? Dat is wat het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, te weten wil komen in een pilot subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’. Het DTC stelt hiervoor €300.000 beschikbaar. Het DTC zal de pilot evalueren en bepalen of en op welke manier voortzetting (met een hoger budget) van de subsidiemodule zal plaatsvinden.Mijn Cyberweerbare Zaak
What about Cybersecurity & NIS2? (Eindejaarsbijeenkomst)
donderdag 30 november 2023 16:00 – donderdag 30 november 2023 20:00
ECI Roermond
Heeft u vragen?
Of heeft u meer informatie nodig?