VNO-NCW: Deelname Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden

Dit nieuwsbericht is tot stand gekomen in samenwerking met VNO-NCW, ledenkring Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV). Regitel steunt het belang van deze maatwerkregeling gezien de overlap in doelsectoren en deelt dit bericht derhalve onder de Regitel-ledenkring. 

Het blijven ontwikkelen van jouw medewerkers is cruciaal in de huidige tijd waarin krapte op de Limburgse arbeidsmarkt hoogtij viert. Echter, professionaliseringstrajecten zijn kostbaar in zowel tijd als geld. Vanuit de overheid worden subsidies verstrekt, maar de bijbehorende trajecten zijn vaak inefficiënt (STAP-budget) of zijn moeilijk toegankelijk voor de kleinere bedrijven.

In 2021 en 2022 heeft de Limburgse Werkgevers Vereniging daarom in samenwerking met o.a. LEO Loopbaan en LimburgLeert.nl de regeling “Nederland Leert Door” ontsloten. In totaal hebben we met deze regeling (€ 5 miljoen euro subsidie) meer dan 500 bedrijven bereikt en bijna 6.000 werknemers.

In vervolg hierop willen we ons nu gaan richten op de subsidieregeling Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU).

Deze regeling is normaliter beschikbaar op sectoraal niveau en/of voor grote bedrijven en is derhalve moeilijk te ontsluiten voor het MKB. De LWV wil samen met haar leden en partners een lans breken voor alle Limburgse werkgevers en is voornemens om een aanvraag voor deze gelden in te dienen en wel separaat voor de volgende sectoren:

  • Bouwnijverheid;
  • Industrie;
  • Zorg;
  • Vervoer en opslag;
  • Informatie en communicatie.

Omdat een hoog ziekteverzuim onder personeel een aanvullende bedreiging is op deze krappe arbeidsmarkt willen wij de gelden aanvragen voor het volgende thema: Het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken.

Hoe gaat deze aanvraag en realisatie verlopen?
Voorafgaand aan de aanvraag:

  1. Fase 1: peilen van draagvlak onder werkgevers in Limburg (middels deze oproep). Bij aanmelding is dit niet bindend.
  2. Fase 2: bij voldoende draagvlak; het verzamelen van de handtekening van de deelnemende bedrijven. Vanaf dan is deelname bindend.
  3. Fase 3: het opstellen van de aanvraag (door LWV, Leo Loopbaan en LimburgLeert.nl)
    1. Arbeidsmarktanalys
    2. Opstellen opleidingsaanbod (ontsluiting via LimburgLeert.nl)
    3. Opstellen budget

Wat levert deelname aan deze aanvraag voor jouw bedrijf op?

  • Jouw bedrijf kan gebruik maken van trajecten die bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers. De focus ligt bij deze trajecten op het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken met als doel te komen tot een daling van het ziekteverzuim.
  • De kosten van deze trajecten worden voor de deelnemende partijen voor 50% gedekt door de subsidieregeling MDIEU.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan deze aanvraag?
Laat ons dit dan zo snel mogelijk per mail weten. In deze fase van de aanvraag is deelname aan de regeling nog niet bindend. Bij voldoende draagvlak zullen wij jou opnieuw contacteren om de uiteindelijke aanvraag te onderschrijven. Pas daarna heeft jouw bedrijf zich gecommitteerd aan de aanvraag.

Bij voldoende interesse organiseren wij een informatiebijeenkomst waar je verdere toelichting ontvangt op de MDIEU-regeling. Daarna kun je definitief besluiten om je als werkgever te committeren aan de aanvraag.

Vorige

Groen licht voor nieuwe Engelstalige bacheloropleiding Applied Data Science & Artificial Intelligence

Volgende

Artxficial: Een festival waar hoop en vrees elkaar ontmoeten.

regitel-logo-footer

Katalysator voor netwerkend ICT